Samen zorgen, samen groeien

In de veiligheid van je eigen team en locatie werken aan je vaardigheden, nieuwe kennis opdoen rondom samenwerken en communiceren, of leren over jouw lijf en tools die jou gaan helpen tijdens drukke diensten en je privé leven. Dit is ons aanbod voor jullie team of organisatie.

  • Teamdag op maat

    Geen enkel team is hetzelfde. Daarom stemmen we onze teamdagen volledig af op jullie wensen en dynamiek.

    Onze bevlogen trainers kennen de zorgpraktijk door en door. Ze begeleiden teams met liefde, lef en ervaring, ook als het schuurt of de samenwerking stroef verloopt.

    Verbinding, nieuwsgierigheid, oordeelvrije communicatie, beweging en plezier zijn vaste onderdelen van onze aanpak. Of het nu gaat om het versterken van de samenwerking, het helder krijgen van missie en visie of het bouwen aan meer vertrouwen: samen vinden we de vorm die past.

  • Gesprek met een lading

    Soms zit er spanning op een gesprek, met een collega, cliënt of naaste. Boosheid, frustratie of onbegrip kunnen de sfeer flink beïnvloeden.

    In deze training krijg je handvatten om lastige gesprekken met vertrouwen en kalmte aan te gaan. Je oefent met technieken die je helpen helder te blijven én verbinding te houden.

    Communicatie-expert Birte Reinaerts begeleidt dit met luchtigheid en diepgang. Je leert om emoties bij de ander te laten, en gesprekken aan te gaan zonder dat het jou energie kost. Meer rust, meer grip, meer plezier in je werk.

  • Van oordeel naar begrip

    Oordelen doen we allemaal. Maar wat als je leert kijken met andere ogen? Want het is misschien niet altijd leuk om te horen, maar alles is projectie. Dus hoe jij oordeelt over een ander, zegt vooral iets over jou. Gelukkig is de oplossing dichterbij dan je wellicht denkt.

    In deze training onderzoeken we hoe oordelen ontstaan, hoe ze ons contact beïnvloeden én hoe je van oordeel naar begrip beweegt. Met breinkennis, communicatiestijlen en zes praktische stappen leer je elkaar (en jezelf) beter begrijpen.

    Deze training is waardevol voor elk team dat meer openheid, verbinding en samenwerking wil ervaren—en scoort gemiddeld een 8,9!

  • Lief lijf

    Dit is zo’n fijne training, we gunnen hem iedere zorgverlener! In deze lichaamsgerichte training ontdek je wat jóu helpt om beter voor je lijf te zorgen, juist op drukke werkdagen. Met microstappen die je direct kunt toepassen, en ondersteuning bij het implementeren ervan, ga je naar huis met praktische inzichten én meer rust in je lijf.

    Deze training is een cadeau aan jezelf én aan je team. En ook met de implementatie worden jullie begeleid. 

  • ADEM!

    Veel zorgverleners hebben vaak het gevoel dat ze altijd aan staan, klaar om in actie te komen tijdens de dienst of een onverwachte situatie.

    Tijdens de training ADEM! leren jullie hoe je m.b.v. ademhaling direct invloed kunt uitoefenen op je hartslag, hormonen en zenuwstelsel. En hoe je daarmee de regie krijgt over jouw aan en uit knop. Zo kunnen jullie beschikbaar zijn voor elke (onverwachte/acute) situatie, vanuit focus én met behoudtvan energie.

    Het mooie is dat als jull edit gaat doen, jullie dit ook mee kunnen gaan geven aan jullie cliënten/patiënten.

    ADEM! is paktisch, makkelijk toepasbaar en direct zeer effectief.

  • Teamcoaching

    Waarmee kunnen wij jullie helpen? Welke vraag er ook bij jullie ligt we gaan samen onderzoeken wat jullie nodig hebben.

    In een teamcoaching traject gaan jullie samen en individueel aan de slag. Regelmatig spreken we elkaar live of via Zoom. Tussendoor gaan jullie aan de slag met opdrachten en oefenen jullie met nieuwe inzichten en tools. Alles op jullie tempo en op jullie manier. Jullie bepalen jullie koers.

    Bij een nieuw teamcoaching traject gaan we eerst bellen en samen een kloppende hulpvraag formuleren. Daarna beslissen we samen wat de best passende begeleidingsvorm voor jullie gaat zijn.

    Maatwerk werkt wat dit betreft altijd het beste :)

  • Extra beleving

    Op zoek naar iets extra’s voor jullie visiedag, VSV-dag of zorgcongres?

    Training & Beleving biedt een sprankelend palet aan workshops en lezingen die deelnemers letterlijk en figuurlijk in beweging zetten. Denk aan lichaamsgerichte werkvormen, interactieve communicatie-workshops of inspirerende bijdragen van onze trainers als gastspreker.

    Of het nu gaat om een energiek intermezzo tijdens een congres of een verdiepende workshop op locatie of inhouse: we zorgen voor een beleving die bijblijft.

  • Acute verloskunde; de vaardigheden

    In een veilige setting met je eigen collega’s je acute vaardigheden trainen. Jullie mogen leren, uitproberen, ervaren, het mag zelfs even niet lukken. Juist dan leer je wat jou helpt weer terug in focus te komen en bewustzijn inzetten om je handelen te optimaliseren.

    De theorie lezen jullie in de e-learning, tijdens de training gaat iedereen onder begeleiding alle losse vaardigheden oefenen. De verplichte NLS punten behalen jullie natuurlijk ook binnen deze training.

    Na de training gaan jullie met hernieuwde energie de eerstvolgende partus tegemoet en met meer vertrouwen de eerstvolgende acute situatie in.

  • Acute verloskunde; communicatie en samenwerken

    Dé training waarin jullie stap voor stap kunnen oefenen in communiceren en handelen tegelijk. Deze training kan gevolgd worden als aanvulling op de Acute Verloskunde; de vaardigheden, en als ervolg op je POET training en is enorm helpend als jullie meer kennis en routine in gestructureerd denken willen ontwikkelen en nog beter willen worden in communiceren en handelen tegelijk.

    Onderwerpen die behandeld worden zijn: HPP vanuit diverse oorzaken, inversio, abruptio, prolaps, sepsis, eclamptisch insult en eventueel andere onderwerpen waar jullie mee willen oefenen. De verplichte NLS vaardigheden en bijbehorende punten zijn ook hier een vast onderdeel.

  • NIEUW: Hands-on training stuitgeboorte

    De Hands-on training Stuitgeboorte is een geweldige manier voor eerstelijns verloskundigen en klinisch verloskundigen om te oefenen met de begeleiding van vaginale stuitbevallingen. Ondanks dat ze niet vaak voorkomen is belangrijk om ook deze vaardigheden rondom het begeleiden van een vaginale stuitgeboorte te blijven trainen. Je leert van Lian van Iersel (verloskundige, instructeur en lid van de NVOG werkgroep stuitgeboorte). Accreditatie aangevraagd bij de KNOV.